Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

ONNODIGE NEDERLAAG S.O. SOEST O19 1 BIJ CJVV   2-1

Maandag 21 januari 2019

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was in Amersfoort tegen CJVV O19 1. Aan de ene kant een wedstrijd om uit te maken wie deze halve competitie als eerste zou eindigen en aan de andere kant een soort van oefenwedstrijd omdat er met betrekking tot het behalen van de 1e doelstelling (plaatsing voor de promotiepoule) niets meer op het spel stond, beide ploegen waren al geplaatst en treffen elkaar nog een keer dit seizoen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en CJVV was deze keer de gelukkige winnaar. In het begin van de 1e helft enkele kleine kansjes voor Soest, waarna de wedstrijd zich vooral afspeelde op het middenveld, weinig kansen en diverse plaagstootjes van de rechts- en linksbuiten van CJVV, die steeds beter in de wedstrijd kwamen. Door slordig (uit)verdedigen scoorde CJVV binnen twee minuten aan het einde van de 1e helft twee doelpunten 2-0. De beste kans aan onze zijde was vlak voor de rust, een combinatie door het hard van de verdediging van CJVV tussen Didier en Youp, waarna de bal net naast werd geschoten.  Na de rust kwamen Niels en Lucas voor Huey en Stijn. Kort na de rust scoorde Youp de 2-1, via een aanval over links, kwam de voorzet uit aan de rechterzijde, waar Didier de bal hard voor gaf en Youp in kon tikken. CJVV liet zien dat hun kracht voornamelijk ligt bij de voorste linie, de buitenspelers zorgden nog enkele malen voor gevaar, de voorzetten werden terug gelegd op de rand van het strafschopgebied, waarna de schoten richting Sten enkele malen geblokkeerd werden door Koen, die deze wedstrijd centraal in de verdediging speelde vanwege de afwezigheid van Luc. Een goed opgezette aanval van Lucas, Ivo en Viktor werd door de laatste strak voorgegeven, waar Youp de bal net niet goed kon verwerken om de gelijkmaker te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd speelde Dion zich knap vrij, de bal werd richting de verre hoek ingeschoten en via de paal geen score, de laatste kans was een omhaal van Dion, die over het doel ging. Felicitaties voor CJVV. Voor de O19 1 de taak om de komende weken verder toe te gaan werken naar de 1e wedstrijd van de promotiepoule op 9 februari 2019 tegen VVIJ in IJsselstein.  Daarvoor nog twee oefenwedstrijden, volgende week uit tegen TOV O19 1, 12.00 uur,  en de week daarna uit tegen Hooglanderveen O19 1, 15.00 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Ivo Schenk (75. Joep Janmaat), Wouter Scheeren, Koen van Ginkel, Huey de Jong (45. Niels Kuus), Stijn Jansen (45. Lucas van Loon), Rogier Eggens (75. Chris Rademaker), Didier Aprahamian, Badr Maamri (60. Viktor Koene), Youp van Zonneveld, Dion Looysen.